Schaapherder raakt gewond na het schapenscheren

Jan Prins de baas van de schapen wilde de laatste van de drie zakken vol wol op de kar slingeren toen het misging. Het is al even geleden, de wond zal inmiddels weer genezen zijn.

Op zaterdag 28 mei 2016 zijn bij De Veldschuur in Rouveen de schapen van buurman Jan Prins weer uit hun dikke wollen jas gehaald. Ondanks de toch enigszins slechte weersvoorspellingen is er de hele dag door jong en oud genoten van het kijken naar het scheren van de schapen.

Natuurlijk waren de schapen weer blij om van hun dikke vacht verlost te zijn. Na eerst ontsmet te zijn vertrokken ze onder luid geblaat weer naar de wei. De verwonding van de baas van de schapen ontstaat vanaf 4:22 min.

Ook de overige activiteiten, waaronder nestkastjes timmeren, springtouwen draaien, weven met natuurlijke materialen, de wolkraam met diverse kinderactiviteiten, alsook koekjes maken en laten bakken in de veldoven, trokken de aandacht.

Het bleef de hele dag droog. Men kon zich ook verdiepen in het proces van het wol vanaf het schaap tot een gebreid of geweven product. Een gezellige middag met vele bezoekers, waaronder heel veel kinderen die zich prima vermaakten met de speciale doe-activiteiten.

Voor het inwendige van de mens werd ook goed gezorgd. De Staphorster dames bakten weer pannenkoeken, die een gretige aftrek hadden bij zowel de kinderen als hun ouders. Nog meer foto’s te zien via deze link.

Lees ook: