Sytse de Jong: `Steeds `greater` op de Doornveldschool`

Sytse de Jong, wethouder van onderwijs, heeft donderdagmiddag op de Doornveldschool aan 26 oud-groep achters het welverdiende Anglia diploma (Engels) overhandigd.

Donderdagmiddag kwamen de oud-leerlingen – met hun ouders en hun huidige leerkrachten Engels – nog één keer naar de Doornveldschool om de certificaten in ontvangst te nemen. Juf Van Dorp – de native speaker van de Doornveldschool – deed met de oud-groep-achters een interactief ‘Engelse woordenspel’. En verder was er ice-tea én taart én een forse zak Engelse drop.

Wethouder de Jong: “Jullie hebben een topprestatie geleverd,” complimenteerde hij de pupillen. Ook over de school sprak hij lovende woorden. “President Trumps slogan is: ‘Make America great’. “Dat geldt niet voor onze Doornveldschool. Daar blijkt het steeds ‘greater’ te gaan,” meende hij te weten, vanuit de steeds weer uitmuntende eindresultaten (‘distinction) voor onder andere het vak Engels. “Maar daar ben je er niet mee,” hield hij de leerlingen en hun ouders voor. “’t Vormt een stevige basis voor je vervolgstudie. Bouw er op voort. Doen!”

De Doornveldschool nam voor de twaalfde keer deel aan het Anglia-examen. Anglia is een internationaal en non-profit onderwijsnetwerk dat leerlingen stapsgewijs ondersteunt om, weliswaar via de reguliere lessen, hun Engels te verbeteren en hun niveau aan te tonen door middel van een internationaal erkend examen. Het Anglia-examen kent tien niveaus van beheersing. Per niveau wordt in het leerplan beschreven wat een leerling onder de knie moet hebben. Daar kan de school dan gericht mee aan de slag; van daaruit worden de lessen Engels aangestuurd.

De leerlingen van groep 8 van de Doornveldschool maakten het examen afgelopen juni op twee verschillende niveaus: ‘Primary’ en ‘Preliminary’ (met als onderdelen leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en grammatica). Vervolgens werden de gemaakte examens opgestuurd naar het Chichester College in Engeland waar ze werden nagekeken en beoordeeld. Alle leerlingen bleken uitmuntend te scoren: meer van 80 procent van de opdrachten goed.

Lees ook:

gallery
24755
`Steeds 'greater' op de Doornveldschool`
Sytse de Jong, wethouder van onderwijs, heeft donderdagmiddag op de Doornveldschool aan 26 oud-groep achters
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/24755/sytse-jong-steeds-greater-op-doornveldschool/
2017-09-21T20:09:10+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/09/21195939/21-september-2017.jpg
doornveldschool, jacohoeve, scholen, wethouders
Entertainment