Engelse tandarts strijkt neer in Medisch Centrum Staphorst

Foto: Streeknieuws

Staphorst krijgt een nieuwe tandarts. De Brit John Purkis (47) opent volgende maand een praktijk in het Medisch Centrum Staphorst. Tandheelkunde op z’n Engels in Staphorst.

In maart moet Tandartspraktijk John Purkis draaien. John, zijn vrouw Hilligje en familieleden werken nu hard om alles voor elkaar te krijgen. Hoewel er al tandartspraktijken zijn in Staphorst, is er volgens John potentie genoeg in Staphorst en omgeving om een mooie praktijk op te bouwen.

“De tandheelkunde in Engeland verschilt heel weinig met die in Nederland. In Engeland wil iedereen voor alles een verdoving. Dat is hier niet zo. Dat is het enige verschil”.

John is getrouwd met Hilligje Purkis-Talen (28). Hij had in het oosten van Engeland twaalf jaar zijn eigen praktijk en ook werkte hij als tandarts in een ziekenhuis en diverse gevangenissen. In 2009 ontmoetten Hilligje en John elkaar via de kerk waar ze beiden kwamen.

Hilligje was een jaar eerder naar Engeland gegaan om in de zorg te werken en de taal te leren. Ze woonde bij een domineesweduwe zonder rijbewijs. John reed de oude dame regelmatig naar de kerk en zo kwamen ze elkaar tegen.

Het stel trouwde in 2012 en heeft inmiddels twee zoontjes. Hilligje wilde graag terug naar Nederland, naar haar familie in Staphorst. John volgde zijn vrouw. Als tandarts kon hij overal aan de slag. Hij werkt nu nog in deeltijd bij een praktijk in Raalte.

Het idee om in Staphorst een praktijk te beginnen vormde zich langzaam. Wim ter Harmsel vond het een goed idee om in zijn pand aan de J.C. van Andelweg ook een tandarts onder te brengen. Een oefenruimte in het Medisch Centrum bleek ideaal.

Voor 1 april moet alles draaien. De assistenten Jeannet Bartels en Nicole Koning hebben ook zin om op deze nieuwe werkplek aan de slag te gaan. Jeannet werkte eerder bij de praktijk van tandarts Van der Haar. Nicole was assistentie in Meppel.