Rondgang langs nieuwe monumenten adressen 2017

Vanmiddag kwam de bezoekersstroom wat meer op gang. Bij de diverse open monumenten was ’s morgens niet veel volk. Vanmiddag brak de zon door en kwam er meer publiek. Een rondgang vanaf Rouveen.

Diverse eigenaren waren aanwezig. Hier en daar ook op beeld vastgelegd in hun onderkomen (in aanbouw). Op onderstaande lijst de door ons bezochte panden. Alle deelnemers waren herkenbaar aan de Open Monumentendagvlag.

  • Gerjan en Rianne Bonte, Oude Rijksweg 498, Rouveen. Boerderij van 1924 in haar geheel herbouwd.
  • Marco en Emily Kooiker, Oude Rijksweg 350 Rouveen. Voormalige boerderij en bakkerij naar volledige woonbestemming.
  • J.H. Smit, Oude Rijksweg 231, Rouveen. Leegstaande boerderij zonder bouwplannen. De boerderij is voor aankoop te bezichtigen.
  • Fam. Kloosterman, Oude Rijksweg 85, Staphorst. Klein huis omgebouwd naar een fraai woonhuis.
  • Fam. Huls, Oude Rijksweg 67, Staphorst. Restauratie oude boerderij naar woonboerderij. Veel oorspronkelijke elementen zijn zichtbaar. (hier was de officiële opening van de dag)
  • Herrold en Evelien Visscher, Oude Rijksweg 43, Staphorst. Het voorste gedeelte van de boerderij is fraai gerestaureerd. Alleen de buitenzijde is te bezichtigen (Monument van het Jaar 2017).
  • Herman en Linda Smit, Oude Rijksweg 26, Staphorst. Jonge mensen maken wat moois van de boerderij van hun voorouders.
  • J. Kooiker, Gemeenteweg 239, Staphorst. Fraai verbouwde rietgedekte boerderij. Alleen de buitenzijde is te bezichtigen.
  • Kerk IJhorst, Kerkweg 10, IJhorst. Als altijd een gastvrije ontvangst door de dienstdoende dames.

Open Monumentendag 2017 stond in het teken van ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Tijdens deze 31ste editie van het evenement is een breed aanbod aan monumenten te bezichtigen, met aandacht voor vakmanschap, het (restauratie) ambacht en moderne toepassingen.

De gemeente Staphorst is rijk aan vele monumenten, Het is dé kans om een monumentaal pand te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt. De monumenten worden gratis voor het publiek opengesteld. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

Lees ook:

gallery
24333
Rondgang nieuwe monumenten adressen
Vanmiddag kwam de bezoekersstroom wat meer op gang. Bij de diverse open monumenten was ’s
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/24333/rondgang-nieuwe-monumenten-adressen-2017/
2017-09-09T20:46:14+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/09/09192708/DSCN0488.jpg
ijhorst, jaaroverzicht, monumenten, rouveen
Entertainment, Video's