Braderie en rommelmarkt op derde Staphorstdag 2017

Op deze zonovergoten derde en laatste Staphorstdag was er een braderie en een rommelmarkt in het centrum. Op het marktplein was er tevens de reguliere weekmarkt.

Voor het eerst was de gemeente Staphorst samen met politie en brandweer aanwezig. De burgemeester was namens de gemeente aanwezig, samen met de afdeling communicatie. Kinderen konden even plaatsnemen in een echte politieauto en de uitrusting van een politieman bekijken.

Er stond een bankje waarop de burgemeester met vele burgers in gesprek ging. Een aanwezige EHBO-er merkte op dat zijn sector eigenlijk ook vertegenwoordigd moest zijn. De gemeente was echter al blij dat ze in korte tijd politie en brandweer konden regelen voor deze standplaats.

Aan de andere kant van het Rabobank-gebouw waren springkussens voor de kinderen. Niet elke ouder of verzorger had door dat hiervoor betaald moest worden. Voor de kinderen mocht dat de pret niet drukken. Bij Boertjes Makelaardij kon een prijsvraag ingevuld worden.

Verderop aan de Ebbinge Wubbenlaan net voor de Eikenlaan was koffie met versnapering te koop, ten bate van stichting Jafet. Hier kon ook een sanitaire stop gemaakt worden. Een CD-handelaar uit Ruinen zong een vrolijk liedje mee.

Een vader die op de rommelmarkt assisteerde bij de verkoop liet zich ondertussen even knippen bij Heuckeroth. Moeder paste ondertussen op de uitstalling.

Lees ook: