Dik Vedder, fractievoorzitter CU Staphorst, stopt ermee

Foto: Eelco Kuiken

Dik Vedder, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Staphorst stopt met zijn raadswerk. Op  dinsdag 11 juli beleeft hij zijn laatste raadsvergadering. Raadslid Alwin Mussche volgt Vedder op.

Vedder zit veertien jaar in de gemeenteraad van Staphorst, sinds 2014 als fractievoorzitter. Hij volgde Henk Koobs op. Na al die jaren vindt hij het genoeg geweest. Hij verkocht zijn huis en gaat binnenkort met zijn vrouw in een appartement in Zwolle wonen. Deze week lichtte de lokale politicus zijn fractie in. Hij en zijn vrouw hadden dit besluit al eerder genomen.

Sinds 1979 woont Dik Vedder in Staphorst. Hij begon als politieman, nu heeft hij een eigen projectbureau voor de stoffering van met name bedrijfspanden en scholen.

Vedder staat erom bekend om ook geen blad voor de mond te nemen. Hij is wars van gekonkel, achterkamers of bureaucratische toestanden. Als ondernemer wil hij recht op zijn doel af, zonder al te veel gezeur. In de lokale politiek en zeker in Staphorst levert dat nogal eens spanningen op. Of dat de reden is dat hij ermee kapt, is niet duidelijk. Vedder deed slechts de mededeling dat hij stopt. Een eventuele toelichting volgt later.

Vedder zegt altijd waar het op staat en hij is ook nooit te beroerd om het zijn coalitiegenoten of zelfs zijn eigen fractie behoorlijk moeilijk te maken. Zo was hij vorig jaar als enige van zijn vierkoppige fractie voor een extern onafhankelijk onderzoek naar de moeilijke dossiers op het gebied van ruimtelijke ordening in de gemeente en hij was ook niet van plan zijn mening te herzien. Het onderzoek kwam er niet, tot zijn grote spijt en verbijstering.

Lees ook:

article
23177
Dik Vedder, fractievoorzitter CU, stopt
Dik Vedder, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Staphorst stopt met zijn raadswerk. Op  dinsdag 11
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/23177/dik-vedder-fractievoorzitter-cu-staphorst-stopt-ermee/
2017-06-30T21:00:50+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/06/30210014/ekvedder1.jpg
christenunie, gemeenteraad, politie, politiek, zwolle
Entertainment