Ruim tweeduizend bezoekers op Natuur Beleefdag

Foto: Natuurbeschermingsvereniging

De Natuurbeschermingsvereniging kijkt terug op een zeer geslaagde Natuur Beleefdag op tweede Pinksterdag in de Zwarte Dennen. Ruim tweeduizend bezoekers konden kennis maken met boswachter Arjan Postma, genieten van optredens en een kijkje nemen bij alle werkgroepen van de vereniging.

De kinderen konden nestkastjes timmeren, kabouters beschilderen, zich laten schminken, een zeemeermin of haai ontmoeten, waterbeestjes zoeken, braakballen pluizen, op het springkussen, ritje met de ponykar en meedoen met allerlei spellen van het WNF. Excursies en informatie waren er door de plantenwerkgroep, boswachters en gidsen van Het Landschap.

De dierenambulance kon van binnen en buiten bekeken worden, er waren statiegeld interieurdecoraties en de bijenvereniging was aanwezig met diverse producten. Ook de inwendige mens kwam volop aan zijn trekken, terwijl de kinderen zelf hun broodjes konden afbakken op de vuurplaats was er voor de ouders een rollende keuken en werden natuur pannenkoeken gebakken.

Om 13.00 uur gaf burgemeester Segers de aftrap voor de jubileum fietstocht, deze keer een korte route zodat alle deelnemers voldoende gelegenheid hadden om alle stands te bezoeken. Voor iedere deelnemer was er de Natuur Beleefkaart, die deze dag voor ’t eerst werd gepresenteerd.

Een kaart met een overzicht van allerlei Natuur Beleef elementen in de gemeente Staphorst in de vorm van 4 fietsroutes, samengesteld door een vrijwilliger van de vereniging. Ook kon iedereen een WNF big shopper, een Zwarte Mezenroute en een zakje wildbloemmengsel ophalen.

Er was een grote verloting met ruim 75 prijzen die beschikbaar gesteld zijn door diverse sponsoren. Met de opbrengst van ruim 900 euro kan een goede bijdrage geleverd worden aan de biodiversiteit in de gemeente. Zuivel proeven kon bij de stand van Zuivelhoeve de Waard.

De WNF ballonvaart is gewonnen door Yolanda van der Veldt, een Wellness weekend is gewonnen door Karin Rust. Een verrekijker is gewonnen door Hilco ter Steege. De overnachting bij hotel MooiRivier in Dalfsen gaat naar mevrouw Hulsbergen en het vogelhuis van Boer Staphorst krijgt een plekje in de tuin van de familie Dijkstra in Staphorst.

Ook konden ze diverse nieuwe leden verwelkomen. Dit hele jaar kunnen nieuwe leden nog profiteren van de jubileumaanbieding met een gratis tas of cap, of korting op het boek over de eerste 50 jaar van de vereniging.

Lees ook: