Berdien Coster vertelt zaterdag over haar werk in Ethiopië

Foto: Stichting Denbi

Berdien Coster (31) is momenteel met verlof in Nederland. Ze werkt al meer dan een jaar in het Afrikaanse land Ethiopië, meer in het bijzonder in het kleine dorpje Denbi.

Al tijdens haar opleiding deed ze een buitenlandstage in Malawi. Ze was toen werkzaam in het Nkhoma Hospital en heeft ervaring opgedaan in het werken onder primitieve omstandigheden in Afrika. Hier ligt de basis voor haar warme belangstelling en betrokkenheid op de Afrikaanse medemens. Tevens heeft Berdien in Engeland gewerkt en daar gewerkt aan haar vaardigheid van de Engelse taal.

Ze heeft een ruime ervaring als verpleegkundige in Nederland opgebouwd. In oktober 2013 is ze opnieuw in Malawi geweest en daar vrijwilligerswerk gedaan in het school health programma. Hierdoor gemotiveerd heeft ze zich aangemeld voor vrijwilligerswerk in Ethiopië. Ze heeft zich vanaf april 2014 ingezet als vrijwilliger in een kliniek in Hidi.

Ook in haar scholing heeft Berdien zich gericht op het werken in ontwikkelingslanden. Ze deed onder andere de tropencursus in het Havenziekenhuis in Rotterdam. Ze  heeft een talencursus in Addis Abeba -de hoofdstad van Ethiopië- gevolgd en contacten gelegd in de omgeving van Denbi.

“Ethiopië heeft mijn hart gestolen. Ik zet me met alles in voor de gezondheid van de bevolking in Denbi”.

Aanstaande zaterdagmiddag 17 december hoopt Berdien Coster een presentatie te verzorgen over haar werk in Denbi (Ethiopië). De bijeenkomst wordt gehouden in De Leerkamer en vangt aan om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Lees ook: