Dinand en Marleen uit groep twee geven elkaar het ja-woord

Vanochtend zijn Marleen en Dinand, kinderen van Dr. Maarten Lutherschool, ‘getrouwd’ in de trouwzaal van het gemeentehuis. De directeur van de school trad op als trouwambtenaar.

Alle leerlingen van groep twee en enkele moeders kwamen naar het gemeentehuis om de ‘trouwerij’ bij te wonen. Marleen en Dinand kwamen aan in een echte trouwauto en het bruidspaar liep door een haag van leerlingen samen met de Buitengewone Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) naar binnen.

Nadat iedereen een glaasje ranja en een snoepje had gekregen, begon de trouwerij. Zoals bij een echte trouwerij waren er ook twee getuigen en een ringdrager aanwezig. Nadat de BABS ze in het echt had verbonden, mochten ze hun handtekening zetten onder de trouwdocumenten. Alle kinderen hadden zich feestelijk aangekleed en de bruidegom had een mooi pak aan de bruid een prachtige jurk, compleet met sluier.

De ‘trouwerij’ was geregeld door de directeur van de Dr. Maarten Lutherschool samen met de gemeente. Omdat groep acht Prinsjesdag gaat bijwonen, wilde de directeur ook voor groep twee een feestelijke dag organiseren. De gemeente wilde hier graag aan meewerken.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden