Ruim tweehonderd passagiers bij Ballonfeest Rouveen

Maar liefst 22 heteluchtballonnen stegen zaterdagavond op aan de Korte Kerkweg in Rouveen voor het eerste Ballonfeest Rouveen. Rondom Hoogeveen landden de meeste ballonnen in natte weilanden.

De ene landing ging gladjes, maar soms werden de inzittenden van de mand als lappenpoppen heen en weer geslingerd als de mand over de grond stuiterde… Aanvankelijk zouden de ballonnen vrijdagavond opstijgen, maar het onstuimige weer gooide roet in het eten. Veiligheid gaat altijd voor alles. Dus werd het zaterdag.

De hele dag had de organisatie contact met de flight master die het weer in de gaten hield. Het zag er aanvankelijk onstuimig uit en iedereen hield z’n hart vast, maar om drie uur was het duidelijk dat het kon. Er kwamen opklaringen aan.

En dus liep het hele dorp zaterdagavond uit voor het opstijgen van de luchtreizigers die van Rouveen in een uur tijd naar Hoogeveen vlogen. Duizenden mensen stonden te kijken. Zwaaien, roepen en dan een hopelijk behouden vaart.

Meest bijzondere passagiers van de avond: Anna Helder en Frieda Zandbergen uit Meppel, beiden 90 jaar. Frieda was in mei jarig en haar familie vervulde haar grootste wens: ballonvaren met haar vriendin Anna. ‘Lijkt me fantastisch’, aldus Frieda (zie ook bericht met foto op De Stentor).

Rond een uurtje of elf waren de dik 200 passagiers terug in Rouveen om te kijken naar een Night Glow van ballonnen. Ze hadden allemaal 165 euro per persoon betaald om mee te varen. Met het Ballonfeest Rouveen was ook meteen de Rouveense feestweek, de Munnikenweek ten einde.

‘Een grandioos succes’, aldus een van de organisatoren, Christiaan van Reel. ‘Maar wel heel veel organiserend werk. Waarschijnlijk over twee jaar weer, want elk jaar is wel heel veel werk. Heel misschien volgend jaar.’

Lees ook:

Dossier: