Verbouwing Koning Willem-Alexanderschool begonnen

Vanmorgen is de verbouwing van de Koning Willem-Alexanderschool echt begonnen. Om te kunnen bouwen moet er eerst gesloopt worden.

Om half acht kwam de mobiele kraan aangereden om het sloopwerk uit te voeren. Een grote afvalcontainer werd erbij geplaatst.

Onder het toeziend oog van vele leerlingen werden de eerste stukken van de personeelskamer eraf gehapt door de kraan. De aanblik van de Koning Willem-Alexanderschool is even niet zo fraai. Maar dat wordt in de komende vier maanden weer hersteld. Dan beschikt de school weer over een hedendaagse accommodatie.

gevel

Jan Kuijers. de directeur van de school, vertelt dat deze verbouwing mogelijk is gemaakt door een goede samenwerking met de gemeente Staphorst. Staphorst vindt goed onderwijs van groot belang en wil daar ook in investeren. Ook de andere scholen hebben renovatie of nieuwbouw achter de rug.

De Koning Willem-Alexanderschool is in de achterliggende jaren door groei van het leerlingenaantal meerdere keren uitgebreid. Bij elke verbouwing werd ook een stukje renovatie meegenomen. Een klein deel van het oorspronkelijke gebouw was nog ontkomen aan vernieuwing. Dat was nu aan de beurt.

In samenspraak met gemeenteraad, wethouder, ambtenaar en de schoolleiding, kwamen ze tot de conclusie dat naast de renovatie er ook een logistieke verbetering wenselijk is.

De personeelskamer en de handvaardigheidsruimte was alleen bereikbaar via de computerruimte. Dat is niet altijd even handig. Daarnaast was de personeelskamer erg klein voor een redelijk groot team. Ook heeft de school geen goede ruimte om tussen de middag met een groep leerlingen over te blijven.

Hedendaagse ontwikkelingen in het onderwijs vragen daarnaast om wat extra werkplekken voor begeleiding. Al met al reden genoeg om naast de renovatie de andere zaken ook aan te pakken. Naast het budget vanuit de gemeente is de school bereid om voor de overblijfruimte eigen middelen vrij te maken.

Bouwbedrijf De Witte hoopt als hoofdaannemer in zo’n vier maanden tijd de klus te klaren.

Lees ook: