Koning Willem-Alexanderschool wacht grote verbouwing

Foto: Grietje Brand-Kok

De Koning Willem-Alexanderschool in Staphorst-Noord wordt begin volgend jaar verbouwd.

Deze School met de Bijbel met een kleine 300 leerlingen kan, als de gemeenteraad akkoord gaat, een bedrag van 285.000 euro tegemoet zien van de gemeente Staphorst. Het bestuur van de basisschool moet zelf ook enige tienduizenden euro’s bijleggen.

De school dateert uit 1971. In de loop der jaren is veel verbouwd en bijgebouwd. Van oorspronkelijk zes klassen breidde het pand uit naar twaalf lokalen, waarvan één een tijdelijk onderkomen is. Een deel van het pand is nooit onder handen genomen. Dat moet nu gaan gebeuren.

Directeur Jan Kuijers verwacht dat het werk begin volgend jaar start. De school kan ondanks de overlast die er ongetwijfeld zal zijn, gewoon doordraaien. Alle scholen in de gemeente Staphorst, inclusief het Pieter Zandt College zijn de afgelopen jaren verbouwd. De gemeente droeg altijd substantiële bedragen bij.

De Willem-Alexanderschool is de laatste in de rij die nog wacht op een opwaardering. In 2013 veranderde de Prins Willem-Alexanderschool de naam in ‘Koning-Willem Alexanderschool’. De hele school bezocht in de zomer Zwolle waar het koningspaar toen op bezoek was.

Lees ook: