Doe ook mee met de fotowedstrijd `Beeld van de Nacht`

Foto: Gemeente Staphorst

Hoe ziet de nacht eruit in Staphorst? Is het donker in de gemeente, of juist licht? Doe mee met de fotowedstrijd ‘Beeld van de Nacht’ en maak een foto van onze gemeente in de avond of de nacht.

Tot en met woensdag 21 oktober kunt u uw foto sturen naar [email protected] of inleveren bij de receptie. Vermeld bij de foto uw naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Per persoon kunt u één foto insturen. Een jury, onder leiding van wethouder Bert Krale, bepaalt wie in aanmerking komt voor een prijs. Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober zal de wethouder bij de Veldschuur de winnaars hun prijs overhandigen. Er zijn drie cadeaubonnen te winnen.

Nacht van de Nacht
Tijdens de Nacht van de Nacht op 24 oktober wordt jaarlijks aandacht besteed aan bewust verlichten. Nederland wordt ’s nachts steeds lichter. We behoren tot de meest verlichte landen in Europa. Terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie.

Bij de Veldschuur vinden in samenwerking met Staatsbosbeheer dit jaar voor de elfde keer activiteiten plaats in het kader van de Nacht van de Nacht. Zo is er een elfjesroute voor kleine kinderen, een schimmenspel, een sterrenman en een nachtwandeling door het veld.

Bewust verlichten
De gemeente Staphorst werkt momenteel aan het beleidsplan over bewust verlichten. Hierin wordt aangegeven hoe inwoners, bedrijven, maar ook de gemeente bewuster met verlichting kan omgaan.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen