Anita bedenkt naam nieuwe woonvoorziening Streekheim

Foto: Stichting Adullam

De onthulling van de naam Streekheim vond dinsdag 19 mei 2020 plaats op het terrein van de nieuwe woonlocatie door bewoner Anita de Vroed. “Ondanks dat er bijna niemand bij kon zijn, hebben we er toch een feestelijk moment van gemaakt”, aldus teamleider Vrouwgje Spiker.

Onder toeziend oog van een cameraman, fotograaf en de teamleider onthulde Anita het spandoek met de door haar bedachte nieuwe naam. “Ik heb de naam Streekheim bedacht, omdat het gebied langs de Gemeenteweg en Oude Rijksweg in de volksmond ook wel ‘De Streek’ wordt genoemd”, aldus Anita. Bekijk hier de video van de onthulling.

Streekheim is een nieuwe woonvoorziening van Stichting Zorg Adullam, en wordt gebouwd aan de Kerklaan in Staphorst. De bouw is in januari 2020 gestart, en wordt naar verwachting in januari 2021 opgeleverd. Schoonsterheim en Lindenheim, de huidige woonlocaties, worden verkocht omdat deze niet meer voldoen aan de wensen van deze tijd.

Het complex bestaat uit 32 appartementen, verdeeld over vier groepen en één logeerplek. Ze worden voorzien van eigen sanitair en gezamenlijke huiskamers. Streekheim wordt gebouwd naast het dagactiviteitencentrum Horstheim waar veel bewoners werken, en wat eveneens onderdeel is van Adullam. De diaconie van de plaatselijke Hersteld Hervormde Kerk heeft Adullam ondersteunt door het in erfpacht geven van de grond.

Bij de bouw van Streekheim zijn diverse bedrijven betrokken, het ontwerp en de projectbegeleiding van elders. De bouw werd uitgevoerd door onder meer Bouwbedrijf De Witte BV en Aannemersbedrijf Dons en Troost, voor deze klus verenigd in ‘Bouwcombinatie Adullam’. De bewoners van Schoonsterheim en Lindenheim kunnen naar verwachting in het voorjaar van 2021 Streekheim betrekken. Er zijn nog appartementen beschikbaar.

Lees ook: Sloop voormalige VGLO school, nu Horstheim, van start