Verkoopdag stichting Adullam aan Kerklaan Staphorst

Aan de westkant naast de Dorpskerk in Staphorst was de parkeerplaats voor fietsen. Verkeersregelaars zorgen voor een soepele overgang vice versa over de drukke Gemeenteweg. De verkoopdag voor stichting Adullam levert elk jaar ettelijke duizenden euro’s op.

Bij de ingang vooraan waren netzakken met uien en aardappels te koop, ook achteraan bij de Kerklaan werden aardappels en uien aan de man gebracht. Laten thuisbezorgen is ook mogelijk, of door een assistent naar de auto laten tillen. Bezoekers van de voorzieningen worden hierbij actief ingeschakeld.

Lege statiegeldflessen konden ingeleverd worden. Bij inlevering van 10 of meer kon er een leuke attentie uitgezocht worden. Er waren iets na half twaalf al acht zeer grote zakken gevuld met lege plastic (PET) statiegeldflessen. Supermarkten voeren ze ook op deze manier af.

Boeken, stoffen en allerhande kleding, voor elk wat wils. Maar vooral ook heel veel etenswaren. Om mee te nemen maar ook om ter plekke op te eten. Het grote buitenterras was tegen twaalf uur gevuld. Ook binnen in de Leerkamer kon gegeten en gedronken worden.

Op het plein bij Horstheim konden kinderen met de jeugdbrandweer Dalfsen een ‘brandje’ blussen. Soms was de brandweerauto even weg om nieuw water op te halen. Kinderen konden dan meerijden. In de Leerkamer was gelegenheid om iets moois in elkaar te knutselen.

Deze jaarlijkse verkoopdag ten bate van stichting Adullam was op zaterdag 21 september 2019 van 10.00 tot 15.00 uur.

Lees ook: Verkoopdag Adullam-Horstheim 2017 druk bezocht (video)