Veiling Huttendorp Rouveen 2019 door Jan Bisschop

Op de laatste dag van Huttendorp Rouveen is er een veiling van ter plekke gemaakte houten objecten. Dit jaar vijf statafels en twee picknicktafels, een tuintafel met losse banken, een tuinbank en vier houten bloembakken.

Jan Bisschop trad op als veilingmeester. Geen onbekende, want de eerste jaren had hij zitting in de Huttendorp-commissie. Hij werd bijgestaan door ‘beide’ voorzitters,  de nieuwe en de ‘oude’. Henri Veerman staand op het podium en Bert Veldman zittend op het trapje van de pipowagen van dorpsvereniging Munnikenslag. Zij noteerden namen en bedragen.

Enkele jongens hielpen vanaf het dak van hun hut tegenover het podium druk mee, om handopstekende bieders op te sporen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt, door de felle zon was het vanaf het podium soms wat lastig speuren. Alle kavels werden, sommigen na wat aandringen uiteindelijk verkocht. De opbrengst van de veiling is bestemd voor de organisatie van Huttendorp.

Henri Veerman is dus de nieuwe voorzitter. Voor de 40-jarige Rouvener (geboren en getogen in Rouveen) is dit jaar het tweede Huttendorp waarin hij meedoet in de organisatie. Voor het eerst deed dit jaar ook een kind van hem mee. De afwikkeling van dit Huttendorp laat hij nog wel over aan scheidend voorzitter Bert Veldman (46). Deze riep ook de prijswinnaars naar voren.

Lees ook: Veiling bloembakken en hoog speelhuis met glijbaan (video)