Veiling Huttendorp Staphorst levert ruim 5500 euro op

Jan Kuijers was evenals vorig jaar de veilingmeester. Als eerste werden de bouwers van het topstuk van de veiling op het podium genodigd. Vier kwamen er op, maar de club was groter. Als eerste de vraag hoe het bouwsel eigenlijk genoemd moest worden. Buitenverblijf bleef de meest passende benaming.

Om in de stemming te komen werden eerst wat andere zaken geveild: Vogelvoederhuisje met koekepan, bracht 17 euro op (Timmerman), houten speelgoed poppewagen 20 euro (Tromp) en vogelvoederhuisje op paal 42 euro (Segers). Ondertussen werd een houten bank op het podium geplaatst. Deze tuinbank van steigerhout is gemaakt door cliënten van Stichting Ontmoeting. Het buitenzitmeubel is verkocht voor 220 euro.

Het buitenverblijf; authentiek met vleugje industrieël werd ingezet op 500 euro en de biedingen met handopsteken in stappen van 50 euro verhoogd. Er onstond op een gegeven moment een kring van bieders die op volgorde het bod verhoogden. Later vielen de vroege bieders af en roerden zich weer nieuwe bieders. Het onderkomen is uiteindelijk verkocht voor 5250 euro aan iemand ‘achteraan naast de kraam’ (Herman Dons).

De kinderen waren na de bekendmaking van de prijswinnaars massaal naar het houten dorp vertrokken. Die stonden eerst vooraan, de volwassen stonden en bleven ook daarna verder weg staan. De mensenmenigte vulde het terrein tot voorbij het buitenverblijf met pannendak. Na de veiling waaierde het publiek ook uit richting het dorp en bezocht de rijen kramen met allerhande koopwaren. Er waren springkussens voor de kinderen.

Lees ook: Veiling buitenverblijf op Huttendorp voor Ontmoeting (video)

Dossier: Huttendorpen