`Bovenwind` is de nieuwe naam voor Windpark Staphorst

Visualisatie vanaf de Oosterparallelweg
Foto: Wij Duurzaam Staphorst

Windpark Staphorst werd het tot nog toe in de volksmond genoemd. Als het aan Wij Duurzaam Staphorst ligt komt daar vanaf nu verandering in: Windpark Bovenwind is de naam die vanaf nu bij het te bouwen windpark hoort. Kijkend richting het zuidoosten vanaf de kern van Staphorst zullen volgens plan in 2021 drie windmolens langs de horizon rijzen: ‘Een duurzaam uitzicht op een coöperatief initiatief van Wij Duurzaam Staphorst’.

Voorzitter Roelof Compagner: “De drie geplande windmolens zijn gepositioneerd langs en in nabijheid van de Bovenweg. Zo komt de naam voor het Windpark niet uit de lucht vallen. Daarnaast is bovenwind een Nederlands woord dat staat voor luchtbewegingen in de bovenlucht. Luchtbewegingen in de hogere luchtlagen hebben vaak een toenemende windsnelheid en wekken zo meer energie op zodra deze langs onze wieken waait”.

Wij Duurzaam Staphorst wil als coöperatie een rol spelen in de aanzet en uitvoer van lokale duurzame initiatieven. Het uitgangspunt is dat duurzaamheid iets is waarin iedereen een verantwoording heeft. Zij gaan samen met inwoners en bedrijven voor een duurzaam Staphorst: “Duurzaamheid doe je samen, niet alleen voor jezelf maar ook voor de toekomst van onze kinderen”, aldus de organisatie.

Voor dit eerste project waarmee 12 megawatt aan windenergie wordt opgewekt zijn vier inloopbijeenkomsten gepland om de inwoners te informeren. Op 20 augustus in D’Olde Skoele in Rouveen, 22 augustus Restaurant Vos in IJhorst, 27 en 29 augustus in Zaal Spoorzicht in Staphorst. Alle avonden zijn van 19.30 tot 22.00 uur. Daar kan men zich ook inschrijven voor financiële participatie in 2020.

Lees ook: Windmolens Staphorst in aangepaste driehoeksopstelling (video)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden