Gemeentedag HHK Staphorst met veiling en kindervertier

Op en langs de Kerklaan tegenover de dorpskerk in Staphorst werd zaterdag 25 mei 2019 vanaf 10.00 uur een gemeentedag gehouden.

Om 11:00 uur begon er een veiling. Er waren zoveel kavels dat pas om 12 uur de laatste aan de man gebracht werd. Bijzonder kavel was een compacte pereboom, deze bracht maar liefst 600 euro op. Een bloemstuk piekte tot een bedrag van 110 euro. Er waren uiteraard ook kavels die met moeite of zelfs geen koper vonden.

Ondertussen konden de kinderen spelen op springkussens, oefenen met een mini-kraantje, een rondrit maken in een boerenmestwagen getrokken door een witte David Brown trekker of in een oude legerjeep. De vele vrijwilligers waren te herkennen aan een op hun borst gespeld geel kaartje.

Er waren veel kramen met allerlei goederen. Vanuit een poffertjeskraam en frituurwagen kon de inwendige mens ter plekke versterkt worden. Net binnen de ingang van de Leerkamer vloeiden allerlei dranken. Op de bovenverdieping knutselen kinderen. De bibliotheek was ook geopend en verkocht overtollige gebruikte boeken.

Lees ook: Vertelling, presentatie Suriname en Psalmen op gemeentedag (video)