Gekleurde kinderhoofden op de Staphorster Markt 2019

Prachtig lenteweer met veel zon en weinig bewolking op de jaarmarkt op 16 april 2019 in het centrum van Staphorst. Kinderen die elkaar versierden met allerlei kleuren in het haar. Dit jaar waren er zelfs ook gekleurde gezichten te zien.

De markt vond plaats op de Gemeenteweg tussen de burgemeester Van der Walstraat en Meestersweg, een stukje Bergerslag en Markt. Een gevarieerde markt van standhouders, verenigingen en hobbyisten. Deze editie begon om 9.00 uur, één uur later dan anders. De markt duurt nog tot 17.00 uur, maar liefst drie uur langer door.

JV Events mocht opnieuw in opdracht van de Gemeente Staphorst de jaarmarkt organiseren. De prijzen zijn voor dit jaar naar beneden gegaan. Een plaats met een kraam van 2 meter breed kost 38 euro, voor eentje van 4 meter breed 50 euro. Een grondplek kostte 7,50 per meter.

Het aantal standplaatsen is gestegen. Vorig jaar waren er 105 kramen, dit jaar waren er ruim 115. De totale lengte van de marktplaatsen was ongeveer hetzelfde. In plaats van diverse lange verkoopwagens waren er nu meer kleine kramen van 2 en van 4 meter.

Lees ook: Staphorster jaarmarkt 2018 in stralend voorjaarsweer

'straatgasten' op de Staphorster jaarmarkt. Let op de kleding van het 'fotomodel' – Staphorster stipwerk.

Geplaatst door Fotografie I Sjaak Leene op Dinsdag 16 april 2019

StaphorstermarktGisteren enkele foto's geplaatst op Facebook met een link naar de map met foto's op oypoWegens…

Geplaatst door Geert Kleis op Woensdag 17 april 2019