Anjeractie: collecte voor cultuur en natuur in de buurt

Foto: Prins Bernhard Cultuurfonds

Vandaag gaat de jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds van start. De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende verenigingen.

Het overige geld is bestemd voor projecten op gebied van cultuur en natuur in de buurt. Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 25.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds.

Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Daarbij zijn ook vele regionale en lokale initiatieven. Zo ondersteunt het Cultuurfonds onder andere toneelverenigingen, de aanschaf van kleding en instrumenten voor muziekverenigingen, restauratie van monumenten of het opzetten van educatieprojecten.

Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuur in de regio. Naast de deur-aan-deur collecte kunt u ook online cultuur in de buurt steunen. Op een speciaal online platform kunt u doneren aan uw favoriete club of provincie. Kijk op www.anjeractie.nl.

Lees ook: