Drie bedrijven beloond voor inzet voor werkzoekenden

Tim de Vries krijgt schildje overhandigd van wethouder Bert Krale
Foto: Gemeente Staphorst

Woensdag 24 mei heeft wethouder Krale speciale ‘schildjes’ uitgereikt aan Jouk Boer, Tim de Vries en Anja Bosch. Zij werden beloond voor hun inzet bij het helpen van een baan voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De wethouder bracht een bezoek aan de bedrijven Boer Staphorst, Hoveniersbedrijf Tim de Vries en Stameta om hen te bedanken. De drie bedrijven zijn voorbeelden voor andere ondernemers door werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te geven.

De wethouder sprak dan ook zijn dankbaarheid en waardering uit voor de inzet van Boer, De Vries en Bosch. “Vaak wordt het bieden van werk aan mensen met een beperking ervaren als een last; deze bedrijven hebben het als een kans gezien, zowel voor het bedrijf als voor de medewerkers. Onze lokale Staphorster samenleving zal veel voordeel hebben van het opnemen van mensen met een beperking in het normale bedrijfsleven” aldus wethouder Krale.

Bustour
Op donderdagmiddag 12 mei 2016 deed de campagnebus van het Werkbedrijf Regio Zwolle de gemeente Staphorst aan. De bustour is onderdeel van de campagne ‘Daar werken we aan’. Tijdens de middag kregen ondernemers uitleg over de campagne en de wijze waarop zij mee kunnen werken.

Werkgeverscampagne
De werkgeverscampagne ‘Voor iedereen een baan. Daar werken we aan’ is een campagne vanuit het Werkbedrijf Regio Zwolle waarin gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties, UWV en onderwijsinstellingen samenwerken. Het doel van de campagne is om vóór het eind van 2016 in de regio Zwolle duizend banen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bustour liep tot 17 mei en deed alle gemeenten aan.

Lees ook:

Reacties

article
12812
Drie bedrijven beloond voor hun inzet
Woensdag 24 mei heeft wethouder Krale speciale ‘schildjes’ uitgereikt aan Jouk Boer, Tim de Vries
https://staphorst.nieuws.nl/economie/12812/staphorster-bedrijven-beloond-voor-hun-inzet/
2016-05-26T16:31:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2016/05/26162954/img_5825-tim-de-vries.jpg
boerstaphorst, stameta, timdevries
Economie