Directeur kaasfabriek Rouveen Ben Wevers geridderd

Foto: Joop Alssema

Scheidend zuiveldirecteur Ben Wevers is gisteren onder het toeziend oog van honderden zakelijke en persoonlijke relaties benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de afscheidsreceptie van Wevers op Landgoed De Havixhorst sprak burgemeester K.B. Loohuis van de gemeente Hoogeveen namens de koning zijn lof uit over zijn staat van dienst. De heer Wevers was 34 jaar lang coöperatiedirecteur met oog voor mens en omgeving. Hij heeft het bedrijf een belangrijke positie weten te geven in de zuivelindustrie.

Naast zijn taken als directeur heeft hij diverse functies bekleed bij de Nederlandse Zuivel Organisatie waar hij een onderscheidende rol heeft gespeeld in het behoud van het Nederlands Erfgoed Gouda Kaas (BGA). Ook is hij voorzitter van de Stichting Nederlandse Zuivelbeurs en bekleed daar al sinds 2002 een bestuursfunctie. Wevers is een begrip in zuivelland.

Buiten de kaas is hij ook sociaal actief geweest door het voorzitterschap van zwembad de Broene Eugte en bovendien zet hij zich in voor het sociaal en kerkelijk leven binnen zijn kerkgemeenschap. De lijst van aanbevelingen is nog veel langer. Burgemeester Loohuis geeft namens de koning een meer dan verdiende benoeming aan.

Een zeer verraste Ben Wevers met aan zijn zijde zijn echtgenoot Jenny liet zich de onderscheiding opspelden.

Lees ook:

Dossier: Onderscheidingen