112

Oproep: Meer stewards gezocht voor veilig Oud en Nieuw

Foto: Burgemeester Segers

Onderstaand een oproep van de werkgroep Oud en Nieuw om meer stewards (en uutkiekers) te werven, zodat er bij toerbeurt gewaakt kan worden, zodat niet altijd dezelfde mensen bij de jaarwisseling van huis zijn.

“Inmiddels zijn we er allemaal aan gewend: In de nacht van Oud en Nieuw zijn de stewards aanwezig op en rond de rotonde. Samen met de jeugd wordt er zo gezorgd voor een ordelijk en rustig verloop van deze nacht. Door velen gewaardeerd, maar van de stewardgroep wordt wel heel wat gevraagd. Juist op dat gezellige moment in het gezin, de familie of bij vrienden, moet de steward op pad.

De organisatoren van de stewardgroep Staphorst hebben al meerdere jaren gezegd: “Als we nu met een grote groep om de beurt onze verantwoordelijkheid nemen, dan is het te overzien”. Nu de samenwerking tussen de stewards in Staphorst en de uutkiekers in Rouveen een nieuwe impuls heeft gekregen, willen we dit realiseren.

Stel dat we zo’n 100 tot 120 vrijwilligers kunnen noteren, dan is het mogelijk om één keer in de twee, drie jaar mee te draaien. Dat moet toch haalbaar zijn? Bent u iemand die het boeiend vindt om met de jeugd om te gaan, die het lef heeft om op positieve wijze jongeren aan te spreken, die orde en veiligheid voor iedereen belangrijk vindt, dan zoeken we u!

Geef uw naam, adres en mailadres door via het e-mailadres: [email protected]. We zullen u dan benaderen om mee te doen in het rooster van deelname van de stewards. Iedereen wil toch een ordelijk en veilig Nieuwjaar?”.

Lees ook: Column burgemeester Theo Segers: `Staphorst voor elkaar!`