112

Bus van Rouvener gebruikt bij inbraakpoging in Wichmond

Foto: Geertjan Lassche

De op 22 juni jl. aan de Oude Rijksweg gestolen bestelwagen is terecht. De wagen werd 3 juli jl. met valse kentekenplaten gebruikt bij een inbraak in het Gelderse Warnsveld.

De mannen, een 23-jarige Arnhemmer en een 38-jarige man uit Nijmegen konden worden gepakt dankzij getuigen.

Rond 15.15 uur zagen de bewoners bij thuiskomst een vreemd busje op de oprit van hun woning staan. De eigenaresse van de woning overliep het tweetal en informeerde via 1-1-2 snel de politie. Kort daarop ontdekten ze dat de schuur naast hun huis kennelijk opengebroken was. Daarop verschenen twee mannen met een smoes die vervolgens maakten dat ze wegkwamen.

De inzittenden, twee mannen: uit Arnhem (23) en Nijmegen (38), konden kort daarna worden aangehouden. De gewaarschuwde agenten troffen het busje aan op de Baakseweg in Wichmond. Beide inzittenden kwamen overeen met de beschrijvingen van de bewoners. In het busje lag inbrekersgereedschap.

Nader onderzoek aan de wagen leidde naar de diefstal in Rouveen. Een getuige van deze autodiefstal gaf de politie informatie die weer gelinkt kan worden aan beide aangehouden mannen en de auto waarmee zij naar Rouveen waren gekomen.

Timmerman Gerjan Bonte uit Rouveen wilde even bij iemand om de hoek kijken, en liet daarbij de sleutels in de auto zitten. Bij terugkomst was zijn bus met zwaar gereedschap en al verdwenen. De bus heeft hij dus weer terug. Het inbrekersduo zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Lees ook:

Wichmond ligt ten zuid-oosten van Zutphen, zie onderstaande kaart voor de omgeving van de aanhouding. De inbraakpoging was in Warnsveld.

Dossier:
article
3826
Bus Rouvener gebruikt bij inbraakpoging
De op 22 juni jl. aan de Oude Rijksweg gestolen bestelwagen is terecht. De wagen
https://staphorst.nieuws.nl/112/3826/bus-van-rouvener-gebruikt-bij-inbraakpoging-in-wichmond/
2015-07-04T15:09:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/07/transit-bus-rouveen-e1436019140272.jpg
bronckhorst, politie, rouveen
112