112

Melding Middelbrand in kern Rouveen door hobby man

Zaterdagavond om 22:15 uur werd er brand gemeld aan de Hazelaarlaan 28 in Rouveen. Zes minuten later werd opgeschaald naar Middelbrand waardoor ook de korpsen van Meppel en Hasselt opgeroepen werden.

De politieagent die als eerste ter plaatse was heeft geen vuur gezien. Wel veel rook, en waar rook is, is vuur. De blusauto van korps Hasselt is wel gearriveerd, maar hoefde niet ik actie te komen, vanuit Meppel zijn ze niet ter plaatse geweest. De vele rook kwam uit de aangebouwde tot werkruimte omgebouwde garage.

Rondom het door de politie met linten afgezette terrein stonden groepjes nieuwsgierige burgers te kijken naar het gebeuren.  Enkele brandweerlieden voorzien van perslucht plaatsten ventilatoren om de rook te verdrijven. Naar verluidt hebben de bewoners al vaker brand gehad. ‘Dit is al de derde keer’.

Hij houdt van lassen en van nog veel meer. Een klein onderzoekje naar zijn verleden schept helderheid: Hij is gepensioneerd leraar natuurkunde. Hij werkte maar liefst 44 jaar als docent natuurkunde. Bij zijn afscheid gaf hij een interview aan het Nederlands Dagblad. Daaruit komt zijn avontuurlijke karakter naar voren:

“Spannende proeven en leuke experimenten bedenken voor mijn leerlingen, dat vond ik een van de leukste dingen van mijn werk als docent natuurkunde. Als ik op school een oude printer uit een container zag steken, dacht ik: die ga ik van het dak laten vallen! Dan nam ik de leerlingen mee naar boven, liet ik een steentje en de printer naar beneden vallen en dan moesten zij zeggen welke eerder beneden zou zijn. Zo behandelden we dan de valbeweging.” Lees meer…

Weblog Rouveen: “Ditmaal was een keramiekoven de oorzaak. Hij wilde die na gebruik wat sneller laten afkoelen door het deurtje van de oven op een kier te zetten. De lucht in de oven, die tot 900 graden Celsius was opgestookt, verhitte het houten plafond dermate dat het vlam vatte”. Lees meer…

VR IJsselland om 23:10 uur: “In Rouveen aan de Hazelaarlaan heeft brand gewoed in een garage. Het vuur is vervolgens in de spouw gekomen en doorgeslagen naar de overkapping. Door snel optreden van de brandweer is erger voorkomen. Er is inmiddels brand meester gegeven”.

Lees ook: