112

Politie oefent aanpakken schietpartij in de Pieter Zandt

Foto: Politie

Politiemensen van cluster Staphorst hadden gisteren een teamdag, met daarin een trainingsmoment. Dit bestond uit een oefening die zich afspeelde in het gebouw van de Scholengemeenschap Pieter Zandt aan de Achthoevenweg in Staphorst.

De plaatselijke politie kreeg een oefenmelding dat er geschoten werd in een school. Ze scanden de omgeving en gingen zo snel mogelijk op zoek naar de ‘dader’. De collega’s zijn er tijdens de oefening in geslaagd om een ‘dader’ te lokaliseren. Ze hebben de ‘dader’ weggelokt van het publiek en uitgeschakeld: “Oefening geslaagd!” In zo’n geval moeten zij ook meteen optreden en kunnen ze niet wachten op een specialistische eenheid. Iedere seconde telt. Door in dit soort situaties een stap naar voren te doen en zo snel en veilig mogelijk de dader(s) te overmeesteren of uit te schakelen kunnen ze meer slachtoffers voorkomen. Dit is een nieuwe tactiek en daarom zijn alle politieagenten in Nederland daar in getraind.

Gisteren kon de politie tijdens de oefening hun vaardigheden hierin extra trainen. Tijdens deze training heeft de politie samengewerkt met scholieren en docenten. De politie bedankt alle medewerkers, docenten en scholieren van de Pieter Zandt dan ook hartelijk: “Dankzij jullie hebben wij een realistische oefening kunnen draaien”.

Lees ook: