112

Beginnende vrachtwagenbrand op Parallelweg geblust

Om kwart voor twee vanmiddag kreeg de brandweer een oproep om naar de Westerparallelweg komen voor een vrachtwagenbrand. Daar was echter niets aan de hand.

Rijdend vanaf evenemententerrein De Tippe op de Parallelweg richting de Gemeenteweg ontwaarden de chauffeur en de bijrijder van een blauwe Scania vrachtwagen in de achteruitkijkspiegels een steeds toenemende rookwolk. Teveel om door de V8 motor te worden voortgebracht. Terwijl ze zich dit afvroegen werden ze opgeschrikt door een enorme knal vlak achter de cabine.

De accu was ontploft en het compartiment brandde. De twee hebben eerst nog even geprobeerd het te blussen met water uit de spoorsloot, maar hebben al heel snel de spuitgasten opgeroepen. Deze hadden het vuur al snel onder controle. De schade is daardoor waarschijnlijk beperkt gebleven tot de accu’s en de bekabeling tot de startmotor en de dieplader. De lak oogde nog fris.

Het duo was bezig met voorbereidingen voor Trekkerslep op evenemententerrein De Tippe. Daar hadden ze de dieplader weer aangekoppeld. Daarbij onbewust van de bijbehorende bekabeling de plus en de min polen verkeerd aangesloten. En helaas niet gecontroleerd. Daardoor kortsluiting en overspanning waarbij de kabels tot gloeidraden worden.

Er werd ondertussen contact gelegd met Scania. Berger Hooikammer zal de truck vervoeren naar een plek om hersteld te kunnen worden. Het is de enige truck van het bedrijf en kan eigenlijk niet zo goed gemist worden. Komende zaterdag ‘had hij hem zelf weer nodig’. De truck reed afgelopen zaterdag nog langs dezelfde weg mee met de truckersrit voor mensen met een beperking.

Lees ook: