112

Hennepplantage aangetroffen in afgebrande loods

Er is een hennepplantage aangetroffen in de loods aan de Secretaris Trooststraat in Staphorst die op maandagavond 8 februari tot de grond toe afbrandde. Dat zeggen de twee eigenaren van het pand.

Ook burgemeester Theo Segers van Staphorst bevestigt het verhaal. Een van de twee eigenaren zat zelfs op het politiebureau om verhoord te worden over de plantage. “Ik heb er niks mee te maken. Ik verhuurde het gebouw alleen”, zegt hij. De politie ontkent, noch bevestigt het verhaal.

Of de plantage ook de oorzaak was van de brand, is niet duidelijk. De twee jongens die een van beide eigenaren op die bewuste maandagavond uit het pand zag vluchten, kwamen volgens een der eigenaren uit de ruimte waar de wietplantage zou zijn. Ze werden opgeschrikt en gingen er als een haas vandoor. Een van de eigenaren volgde het duo. Hij kreeg zelfs nog klappen van een van de twee.

Op de plek van de loods resteert slechts verwrongen staal. Buurondernemers kropen die maandagavond 8 februari door het oog van de naald. Als de wind uit een andere richting was gekomen, was de ramp veel groter geweest. Alleen de loods brandde af. Buren bleven gespaard.

Rood-witte linten sluiten het pand nog steeds af. Dat het onderzoek zo lang duurt, heeft volgens een van beide eigenaren te maken met de restanten van de plantage die de politie aantrof. Dat maakt de zaak erg complex. De politie wil geen mededelingen doen. Dit zou het onderzoek kunnen schaden.

Lees ook:

Dossier: