Vive la langue française; lang leve de Franse taal op PZ

Het was feest op de Pieter Zandt scholengemeenschap in Staphorst. Op dinsdag 7 mei 2024 werd de dag van de Franse taal weer in geuren en kleuren gevierd. De dames van de vakgroep Frans, Van den Berge en Driessen spreken hun grote waardering uit voor de inzet en het enthousiasme van hun leerlingen. Wat hebben ze veel tijd en energie gestoken in het meedoen aan het taartenconcours “Wie bakt de mooiste Franse taart”. En wat waren de taarten verbluffend mooi.

Er waren in totaal zes prijzen te verdelen. Van de tweede klassers was de eerste prijs voor Nienke van Leusen, Laura Nijboer kreeg de tweede en Thirza de Jong de derde prijs. De eerst prijs van de derde klassers ging naar Lise-Lotte Klein en Julia Heide, de tweede prijs was voor Lydia Drost en Sophie Brand ging met de derde prijs naar huis. Enorm jammer dat je ze niet allemaal de eerste prijs kunt geven, verzucht mevrouw Driessen (klik boven op fotoserie om alle winnende taarten, en tekeningen te zien).

Naast het proeven van de taarten, kregen de leerlingen friet met een Franse frikandel ;) en konden ze op een speciaal ingericht Place du Tertre hun schilderskunsten vertonen onder de enthousiaste leiding van mevrouw Groen. We hebben op de Pieter Zandt niet alleen bak- en schilderstalent, maar ook schrijftalent. Wat zijn er mooie gedichten geschreven. Humoristisch, grappig, maar ook ontroerend, heel verrassend volgens mevrouw van den Berge.

Op het schoolplein stond weer de prachtige Eend van Albert de Boer in al zijn glorie, om in de Franse sferen te komen. Ook wapperde de Franse vlag. In de school zelf was ook duidelijk zichtbaar dat er een Frans feest werd gevierd. De heren directieleden ten Brinke en Kroon droegen stropdassen in de Franse driekleur, in de gangen en in de aula konden de zelfontworpen posters en gedichten worden bewonderd en op de beamer werden beelden van militaire parades uitgezonden van de Franse nationale feestdag.

Al met al een zeer geslaagde dag. Voor herhaling vatbaar. De dag wordt tweejaarlijks gevierd. Onderstaand een verslag van de vorige.

Lees ook: Dag van de Franse taal op PZ gevierd met toptaarten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen