Groep 6a van de Koning Willem Alexanderschool heeft woensdagmorgen (1 juni 2016) in de Veldschuur de workshop `van gras tot kaas` gevolgd. Ze mochten daar zelf een kaasje maken, ‘Schoolkaas’ volgens het ingedrukte embleem.
Iedereen kreeg om te beginnen een kom met tweeënhalve liter melk (2,5 kg). Met uitleg van de heer Gerrit Bolks en hulp van de Veldschuur-medewerkers kwam daaruit na diverse bewerkingen een mooi kaasje van zo’n 250 gram.
De kinderen hebben genoten van de morgen en kunnen over enkele weken smullen van hun lekkere kaas, als tenminste de nabehandeling en de rijping goed gaat. Regelmatig omkeren (ook het plankje) en regelmatig plastificeren.
Lees ook:
- Kinderoptocht in Rouveen ‘van melkbus tot kaasrobot’
- Directeur kaasfabriek Rouveen Ben Wevers geridderd
- Genieten van de smaak van vroeger in de Veldschuur