Circa 30 ‘kabouters’ ruiken aan het voetbalspelletje in Rouveen

Hoewel de weersomstandigheden op deze zaterdagmorgen best wel wat beter mochten zijn, kwamen toch ca. 30 ‘kabouters’ naar het sportcomplex van de SC Rouveen om aan het voetbalspelletje te ruiken.

Wat is nu eigenlijk een ‘kabouter’? Welnu, als je hiervoor het woordenboek raadpleegt, komen er diverse omschrijvingen naar voren. Van aardman, aardgeest, bewoners van het sprookjesbos, dwerg tot klein mannetje. In Rouveen wordt echter onder een ‘kabouter’ verstaan een jongen of meisje, die voor wat betreft leeftijd nog niet in aanmerking komt om in competitieverband een wedstrijd te spelen. Om deze categorie toch alvast te laten ruiken aan het spelletje heeft de SC Rouveen een commissie opgericht (o.l.v. Johan Balder) die elk voorjaar een drietal zaterdagmorgens inplant, waar de jeugdige Rouveners een uurtje met elkaar kunnen ‘ballen’.

Met veel plezier en inzet, daarbij toegekeken door meerdere vaders en moeders, werd er een aantal partijtjes gevoetbald. De spanning er vreugde zat er in bij zowel deelnemers als toeschouwers. Mocht dit hun bevallen, dat zitten er onder deze groep zeker kandidaten voor het eerste elftal in de toekomst. De huidige selectiespelers behoeven nog geen vrees te hebben dat deze groep hun plaatsen inneemt. Voordat ze de seniorenleeftijd van 18 jaar hebben bereikt, zullen ze nog zeker zo’n kleine 15 jaar moeten wachten. Maar, om toch maar weer in een gezegde te spreken: “Jong geleerd, is oud gedaan!”

‘Kabouters’ kom ook gerust op de komende twee ‘kabouter’-dagen naar de Korte Kerkweg en maak plezier. Op zaterdag 9 mei a.s. is de volgende ‘kabouter’-dag. Ook al was je er deze keer niet bij, je bent van harte welkom op de komende dagen.

Dossier: