Reddingsbrigade bij Eerste Hulp aan Drenkelingen in Oss

Zaterdag 7 november is het juniorenteam van de Reddingsbrigade Staphorst 1e geworden bij de 10e editie van de Eerste Hulp aan Drenkelingen (EHaD) in Oss.

Bij een EHaD wordt er een scenario gespeeld waarbij het ongeval in 5 minuten zo goed mogelijk opgelost moet worden. Hierbij is één persoon van het team de leider en de overige drie personen zijn zwemmers. Voor leiderschap, omgaan met de omstandigheden, (be)handelingen bij slachtoffers worden punten gegeven.

Het volgende scenario werd gespeeld: Jubileum van de wedstrijd werd gevierd door een poolparty te houden. Vlak voordat het team (de gasten) kwam is het dak ingestort. Bij binnenkomst zien ze een grote ravage en liggen er mensen in het water en op de kant, de DJ heeft zijn muziek nog aanstaan maar is zelf in paniek.

Het juniorenteam, voor het eerst onder leiding van Celine Hokse, ging snel te water om een pop van de bodem te halen en de overige slachtoffers naar de kant te brengen. De DJ heeft de muziek uitgezet en werd gevraagd te helpen indien mogelijk. Na de slachtoffers op de kant gebracht te hebben werd eerste hulp verleend.

Voor de senioren werd het ongeval iets moeilijker gemaakt, meerdere slachtoffers en ook grote paniekzaaiers. De senioren hebben de 9e plek behaald. De uitslag bij de Junioren was: 1. Staphorst 1, 2. Houten 2, 3. Oss 4.  Uitslag bij leiders: 1. Staphorst 1, 2. Oss 4, 3. Houten 2.

Voor Staphorst kwamen uit bij de junioren: Celine Hokse, Anne-Lynn de Witte, Juliëtte Dankelman en Aviejah Jobse. Bij de senioren: Bert Dekker, Klazien Bisschop, Claudia Dankelman en Yonec Bremmers.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen