AMBC crossterrein `t Wiede Gat compleet op de schop

Afgelopen zaterdag was de derde werkdag op en rond het AMBC crossterrein ’t Wiede Gat. De club heeft sinds eind vorig jaar vergunning voor een complete vernieuwing van de baan.

Er zijn deze dag ongeveer 25 vrijwilligers aan het werk. Met groot materieel; kranen, shovels en trekkers met kippers, werd het terrein verder opgeschoond. Knetterende kettingzagen vraten door het hout van de nog dorre bomen. Takken en ander groenafval verwijderd.

Langs de Leidijk en aan de achterkant aan de landzijde komt een betonnen muur van ruim 5 meter hoog met daaronder een fundering van hetzelfde materiaal. Bovenop de muur komt een geluidsscherm van ruim 2 meter hoog met begroeiing.

Tegen de muur wordt een nieuwe aarden wal opgeworpen. Op en rond deze wal en het hele terrein worden nieuwe bomen aangeplant. Ter compensatie van de kap zijn ergens in Rouveen ongeveer twee jaar geleden ook al nieuwe bomen aangeplant.

Het terrein is eigendom van de gemeente Staphorst. Het clubgebouw is van de AMBC. Afvalverwerker Sita had altijd een deel van het terrein in gebruik voor de opslag van containers. Ook na de vernieuwing blijft een deel van het terrein daarvoor gereserveerd.

Het is al ruim vijf jaar geleden dat de laatste volwassen crossers hier actief waren. Voor jeugdleden is de baan mondjesmaat open geweest. De werkzaamheden zijn gestart op zaterdag 18 januari 2020. Zie ook het fotoalbum: Verbouwing ’t Wiede Gat

De club is de rest van het jaar nog druk doende. Ook het onderkomen zal worden vernieuwd. Voor de komende tijd geldt dat alle hulp welkom is: “Mocht je tijd en zin hebben om een dag te helpen meld je dan aan bij Klaas Jan Slager (06-30653749)”.

Lees ook: Crossbaan `t Wiede Gat is weer open voor de jeugd