Spattend water bij `Slootie Spring`n` 2019 in Rouveen

Na 10 jaar was het vrijdagavond 28 juni 2019 weer officieel slootje springen in Rouveen, georganiseerd door comité Zonuendan. Vorige keer over de sloot langs het Groensland, ditmaal over de sloot langs het Scholenland.

Het comité was opnieuw zeer tevreden over de medewerking van het waterschap, inmiddels Drents-Overijsselse Delta geheten. Deze zorgde voor een peilverhoging tussen de duiker onder de Schipgravenweg de verderop geplaatste ijzeren waterkering. De slootswal werd op één plek wat verbreed zodat de springers weer overeind konden krabbelen.

Heel veel kinderen en jongvolwassenen deden mee. De ondergrens is simpel; iedereen die een zwemdiploma heeft mag meedoen. Er heerste een gemoedelijke sfeer. Honderden mensen liepen uit om het spektakel te zien. Er kon tot op het laatst ingeschreven worden. Om tien voor half acht sprongen de jongste deelnemers een inspringronde over een breedte van drie meter. Dit ging over een loopplank, die eerst een stuk boven de sloot hing, en elke ronde een halve of een hele meter teruggetrokken werd.

Het comité had een externe jury aangetrokken. Niet omdat ze het zelf niet aandurfden, maar omdat ze anders wat manschappen tekort kwamen. Soms gaf een ter plekke op een beeldbuis teruggekeken opname uitsluitsel. Jarnold Slager en Rudy Klomp voerden elkaar afwisselend het woord. Met de hakken ín de sloot, einde wedstrijd.

Marleen Kwakkel haalde als enige alle afstanden bij de jonge meisjes tot en met 12 jaar en was daarmee winnaar. Jorik Kooiker kwam het verst bij de jonge jongens tot en met 12 jaar. Na de sprong kon men zich afspoelen in een tot heetwaterbad omgebouwde drijfmesttank. Deze houtgestookte “Ja Koe Zie” is afkomstig uit Vollenhove.

De dames van 40 jaar en ouder lieten allemaal verstek gaan. Van de heren van die leeftijdscategorie kwamen er 9 opdagen. Onder wie ook Wichel Kok van Duikbedrijf Nederland, een collega-medewerker waakte als duiker over de deelnemers. Van de zogenoemde ‘veteranen’ sprong Barry Poolman het verst. Van het beperkte aantal dames van 13 tot en met 39 jaar kwam Esther Palland het verst. Bij de heren van die categorie en van het hele evenement sprong Elrik Schra zo’n zes meter ver. Ook bij de vorige editie en bij de Klompenrace viel hij in de prijzen.

De pechprijs ging naar Julian Veldman. Hij verzwikte helaas zijn enkel. De prijs voor de mooiste sprong ging naar Berwout Russcher, in plaats van een soms pijnlijke landing op het groene kleed, koos hij voor een sierlijke sprong midden in de sloot. In totaal deden er 136 deelnemers mee, bijna evenveel als 10 jaar geleden met 140 deelnemers. Er waren dranken, ijsjes en broodje hamburgers te koop. Deelnemers betalen geen inschrijfgeld, en ook het publiek kan kosteloos komen kijken.

Lees ook: Na 10 jaar weer `Slootie Spring`n` door comité Zonuendan

Vrijdagavond was er na 10 jaar weer Slootie spring'n in Rouveen! Dit werd georganiseerd door Comité Zonuendan

Geplaatst door YDL Fotografie op Zondag 30 juni 2019