Hulpgoederentransport van Balkanzending naar Servië

De chauffeurs Roelof en Klaas werden benaderd door de Balkanzending om een transport met winterkleding en kinderopvang materiaal naar Servië te verzorgen. Ze hadden dit al eens eerder gedaan naar Roemenië en Oekraïne, maar nog nooit eerder naar Servië. Dat leek hen wel leuk om te doen.

Op 14 januari zijn ze meteen na de zondag ’s nachts om kwart over twaalf vanuit Staphorst vertrokken met een vrachtwagen van Westerman. Ze reden om en om steeds 4 uur aan één stuk door. Om kwart over elf in de ochtend passeerden zij de grens van Duitsland naar Oostenrijk. Ze kwamen om vier uur ’s middags aan bij de grens van Oostenrijk en Hongarije. Na het bereiken van deze grens hebben ze nog vier uur gereden.

Ze hadden twee bestemmingen in Servië de plaatsen Niš en Subotica dezen ze op de volgende dagen aan. Pastor Laszlo is blij met de goederen. Hij was verwonderd over de kwaliteit en de goede staat van de spullen. Doordat ze hulpgoederen leverden mochten ze op de terugweg een wachtfile van vier kilometer bij de grens voorbijrijden dankzij de Rode Kruis-sticker.

 

Na een rust van 9 uur in Duitsland kwamen ze op 18 januari om drie uur ’s middags weer veilig in Staphorst aan. De vrachtwagen is weer ingeleverd na een totale rit van 4000 kilometer op de teller. Roelof en Klaas zijn blij en dankbaar dat het zo voorspoedig verlopen is.

Lees ook: Hulp aan gezinnen in Roemenië met voedselpakkettenactie