Verslag Koningsdag 2015 van Oranjevereniging Rouveen

De Koningsdag in Rouveen op 27 april 2015 begon zoals elk jaar om 9:00 uur met de aubade. Een verslag van Oranjevereniging Rouveen:

Na een toespraak van voorzitter Gerwin Klomp en Burgemeester Alssema, die ook aanwezig was samen met zijn vrouw en enkele wethouders, werd de vlag in top gehesen.

Daarna werd het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van muziekkorps Prinses Margriet. Aansluitend werd burgemeester Alssema die dit jaar voor het laatst aanwezig was in functie als burgemeester een schilderij aangeboden.

Aansluitend aan de aubade was er de vrijmarkt. Naast verschillende jonge handelaren en kinderen die hun talenten lieten zien waren er de gebruikelijke springkussens met dit jaar als extra de rodeostier. Ook gaf Michelle Mussche een bootcamp voor de groepen 7 en 8. Jong en oud vermaakten zich hier prima.

Om 13:30 uur ging de traditionele autorodeo van start. 77 Deelnemers deden hun uiterste best om de ongeveer 3500 bezoekers te vermaken met hun strijd om collega coureurs uit te schakelen.

Uitslagen:

  • 1e mini klasse Robbin Bekedam
  • 1e lichte klasse Elmer Brakke
  • 1e zware klasse Sander Bokkers
  • 1e crazy race mini Jolanda Timmerman
  • 1e crazy race licht Bram Kloppenburg
  • 1e crazy race 1 zwaar Martijn Kooiker
  • 1e crazy race 2 zwaar Meilof Troost

Daarnaast was er voor de kinderen volop vertier in de zandbak, luchtkussens en de draaimolen.
Ook de clown trok het nodige publiek. Vanaf 16:00 uur trad de Drentse band “de Wethouders” op in de tent.

Om 19:30 uur verzorgde het Christelijk Mannenkoor Staphorst, onder leiding van Peter Bos, een druk bezocht Oranjeconcert in ‘de Levensbron’.

Ondertussen werd vanaf 21:00 uur in de feesttent de muziek verzorgd door Drive-in Banjo met de dj Ben. Het was lekker druk en vooral heel gezellig.

De Oranjevereniging Rouveen en de “Roustap” kijken terug op geslaagde dagen en bedanken de vrijwilligers, EHBO-ers en sponsoren.

Lees ook:

Dossier: