Teamleider Arjan van Tol over predicaat `excellent` voor PZ

Foto: SG Pieter Zandt

De Pieter Zandt scholengemeenschap heeft op 18 januari het predicaat ‘excellent’ ontvangen voor hun afdeling ‘Quvier’ in Kampen: een afdeling waar leerlingen zitten die meer dan gewone ondersteuning nodig hebben.

Arjan van Tol is teamleider op de Pieter Zandt scholengemeenschap. Hij ziet het predicaat als een bevestiging van de weg die ze opgegaan zijn met leerlingen met gedragsproblematiek. Op Groot Nieuws Radio legt hij uit (audio) wat ze precies doen om hen in het reguliere onderwijs te houden.

Wethouder De Jong: “Mooi dat de kwalificatie excellent juist Quvier over het voetlicht brengt. De Pieter Zandt scholengemeenschap laat met deze afdeling zien dat hoogwaardig onderwijs oog heeft voor leerlingen in een kwetsbare positie. Deze invalshoek sluit aan bij de beleving die de Staphorster samenleving heeft bij het onderwijs.”

Volgens het juryrapport valt vooral de goede sfeer, positieve aandacht en het vakmanschap op. Op een excellente school worden kinderen, ongeacht hun niveau, gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen en heerst een cultuur die gericht is op verbetering en het delen van kennis met andere scholen.

Pieter Zandt scholengemeenschap ziet de prijs dan ook als steun in de rug om nog beter te worden, maar natuurlijk ook als erkenning van de kwaliteit van het onderwijs. In totaal mogen 44 basisscholen, 67 middelbare scholen en 19 scholen voor speciaal onderwijs zich de komende jaren ‘excellent’ noemen.

Het predicaat ‘excellent’ blijft niet één, maar drie jaar geldig, dat is nieuw dit jaar.

Lees ook: