Overvaller juwelier Dekker opnieuw in de fout gegaan

Foto: Juwelier Dekker

De man die in 2011 juwelier Dekker in Staphorst overviel en daarvoor tot vijf jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, is opnieuw in de fout gegaan.

De man werd na veertig maanden detentie voorwaardelijk vrijgelaten, maar schond de voorwaarden en moet nu alsnog 180 dagen de cel in. De inwoner van Raalte, had twee-derde van zijn straf erop zitten en mocht de cel verlaten. De resterende twintig maanden (609 dagen) bleven boven zijn hoofd hangen.

De man was één van de daders van een gewelddadige overval in Staphorst. Nadat hij weer op vrije voeten was ging hij weer blowen, terwijl hem een drugsverbod was opgelegd. ,,Ik dacht alleen als ik geen delicten meer pleeg, hoef ik niet terug de gevangenis in. Ik was helemaal niet met die voorwaarden bezig’’, aldus de man in de rechtbank.

Een andere voorwaarde was dat hij zou luisteren naar de reclassering, maar dat ging niet van harte. Volgens de reclassering zette de man zich te weinig in om aan zichzelf en zijn problematiek te werken. Ze heeft alles geprobeerd, maar ziet geen meerwaarde om de man nog verder te behandelen.

De officier van justitie wilde aanvankelijk dat de man de resterende 609 dagen zou gaan uitzitten, maar liet het bij 180 dagen, een periode die de man volgens de rechtbank kan benutten door goed na te denken of hij aan zichzelf wil gaan werken.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen