Man pint stiekem 600 euro met pas van ex in Staphorst

Foto: Coindesk

De politierechter in Zwolle heeft een 32-jarige man uit Zwolle vorige week woensdag conform de eis van de officier van justitie veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk met daaraan gekoppeld reclasseringstoezicht en ambulante behandeling en begeleiding.

De man stal begin juni de pinpas van zijn ex in Staphorst en pinde daar 600 euro mee. De man paste die nacht op de kinderen, omdat zijn toenmalige vriendin nachtdienst had. Volgens de man kwamen er die nacht ‘kennissen’ van hem langs die geld wilde zien voor nog niet afgehandelde drugstransacties. `Toen ben ik meegegaan en heb ik geld gepind`, zo verklaarde hij in de rechtbank.

Naast de pinpas waren ook een envelop met daarin 40 euro en een spaarpot met 23 euro verdwenen. `Die spaarpotjes zeggen mij wel wat, maar ik heb daar niets mee te maken`. `De envelop en de spaarpot is wel toevallig, maar ik heb er geen bewijs voor`, aldus de officier van justitie die de diefstal van pinpas en daarmee de diefstal van zeshonderd euro bewezen vond. De man had dat bekend en zijn pinactie was ook op camerabeelden vastgelegd. De officier verweet hem niet alleen de diefstal, maar ook dat hij de kinderen ’s nachts alleen had achtergelaten.

`Het is geen sympathieke actie van u geweest. U heeft de relatie vergooit op deze manier, terwijl u juist voor deze vrouw het drugscircuit uitgestapt was`, concludeerde de politierechter. `Ik kan echter niet bewijzen dat u geld uit spaarpotjes heeft gestolen`.

Lees ook: