Pabostudent Machteld Hoogendorp is de beste voorlezer van Overijssel

Foto: Rijnbrink Groep

Op donderdagavond 16 april vond de provinciale finale van de Pabo Voorleeswedstrijd plaats in Overijssel. Pabostudent Machteld Hoogendorp gaat voor Overijssel door naar de landelijke finale.

Overijssels voorleeskampioen
Op donderdagavond 16 april  vond de provinciale finale van de Pabo Voorleeswedstrijd plaats in Overijssel. Tijdens deze provinciale finale streden vier  finalisten tegen elkaar  om een finaleplek te bemachtigen. De provinciale finale vond plaats in Deventer. De organisatie is in handen van Rijnbrink Groep. Deze avond vond ook de Pabo voorleeswedstrijd voor de provincie Gelderland  plaats.  Pabostudent Machteld Hoogendorp gaat voor Overijssel door naar de landelijke finale. Machteld  las een fragment voor uit het boek  ‘Abeltje’ van A.M.G. Schmidt .

Landelijke finale
Op woensdag 27 mei a.s. gaan Machteld Hoogendorp en Melissa Groote  de provincies Overijssel en Gelderland  vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze feestelijke finale wordt gehouden in het muziekgebouw Tivoli/Vredenburg in Utrecht en begint om 12.30 uur. Machteld en Romy   mogen  hun klas uitnodigen om aanwezig te zijn bij de finale.

De Pabo Voorleeswedstrijd
De Pabo Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor pabostudenten. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken en stichting entoen.nu. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabostudenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken, zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd  wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.