Republikein Emile van Rouveroy van Nieuwaal Ridder Oranje-Nassau

Filmmaker Emile van Rouveroy van Nieuwaal uit Hasselt, bekend van de film ‘Houdt God van vrouwen?’, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Eddy Bilder van Zwartewaterland spreekt hem toe. Ook komt hij zelf aan het woord, evenals Hilligje Kok-Bisschop, hoofdrolspeelster in de genoemde film. Het was voor hem geen echte verrassing meer, ‘Hilligje Kok-Bisschop is eigenlijk een prachtig mens, maar ze heeft wel eens iets te veel laten merken wat er gaande is’.

Van Rouveroy van Nieuwaal, woonachtig in het buurtschap Genne bij Hasselt, kreeg het lintje onder meer voor zijn films ‘Staphorst in tegenlicht’, ‘Rijssens stille oorlog’ en ‘Houdt God van vrouwen?’. In laatstgenoemde film speelde Hilligje Kok-Bisschop uit Rouveen een hoofdrol. Mede door haar inzet mocht de regisseur zich vandaag een lintje op laten spelden “Ridder is niet zomaar iets, toch?”.

Hij is blij met de onderscheiding en bedankt met name zijn zoon. Hij prijst zijn inzet als producent en filmmaker en stelt dat zijn hulp onontbeerlijk was. Als republikein heeft hij deze onderscheiding vreemd genoeg niet geweigerd. Auberge Genne is de uitspanning van de familie van Rouveroy van Nieuwaal.

Lees ook:

Dossier:
Cookieinstellingen