Vrouw die dochter doodde moet verder worden behandeld

Foto: Staphorst Nieuws

De vrouw die in 2008 haar driejarige dochter om het leven bracht in haar woning in Staphorst en ook probeerde haar andere dochter en zoon van het leven te beroven, is nog niet uitbehandeld.

De officier bij de rechtbank in Zwolle vroeg de rechtbank daarom de tbs-behandeling met een jaar te verlengen. De vrouw (36) vertelde in de rechtbank dat haar echtgenoot en andere kinderen, die nog altijd in het ouderlijk huis in Staphorst wonen, haar wekelijks komen bezoeken en dat het naar omstandigheden redelijk goed gaat met haar.

Een beeld van de toekomst kon zij echter nog niet schetsen. ,,Waar werkt u naartoe?’’, vroeg de voorzitter van de rechtbank haar. Ze moest het antwoord schuldig blijven. ,,U bent nog niet klaar hè?’’, vroeg de rechter, waarop de vrouw ‘nee’ antwoordde.

In 2013 werd de tbs-termijn al met twee jaar verlengd. En dat is nu ook noodzakelijk vond de officier van justitie. ,,Mevrouw heeft goede stappen gezet. Een toekomstbeeld is lastig voor haar om te formuleren. Er moet rustig aan steeds een stapje verder worden gezet. Laten we de overgang naar een andere kliniek even aankijken en over een jaar nog eens bekijken hoe het gaat.’’

De rechtbank laat over twee weken weten of ze instemt met het voorstel van de officier.

Lees ook: