57-jarige vrouw onder invloed van alcohol achter het stuur

Het is gebleven bij materiaalschade, maar het had in september 2013 heel anders kunnen aflopen toen een 57-jarige vrouw onder invloed van alcohol achter het stuur stapte. Dat werd haar vrijdag bij de politierechter in Zwolle op het hart gedrukt.

De vrouw viel in Nieuwleusen al op omdat de uitlaat van haar auto over de grond sleepte en vonken veroorzaakte en ze opvallend rijgedrag vertoonde. Bij haar aanhouding rook de politie een dranklucht en uit een blaastest bleek dat ze te veel alcohol in haar bloed had zitten. Weliswaar niet veel meer dan de toegestane hoeveelheid, maar ze had eigenlijk niet achter het stuur mogen stappen.

Al snel bleek waarom haar auto in zo’n slechte staat was. De vrouw had in Ommen een verkeersbord uit de grond gereden en was doorgereden. ,,Als je in mijn auto terugschakelde naar zijn twee om een bocht te nemen, viel de motor uit en de stuurbekrachtiging weg”, aldus de vrouw, die zei dat ze daardoor – en niet door de alcohol – de macht over het stuur was verloren.

Zelf dacht ze dat ze over een drempel was gereden.  De officier van justitie vond dit moeilijk om te geloven. Hij eiste een boete van 1200 euro, waarvan de helft voorwaardelijk en drie maanden voorwaardelijke rijontzegging. Het maakte indruk op de vrouw, die tijdens een schorsing even moest bijkomen. De rechter achtte de voorwaardelijke rijontzegging niet nodig, maar legde de boete zoals geëist op.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen