Boek `Beleef de Dinkel` van Paul en Beertje van Gaalen

Op donderdag 30 juni 2022 werd het twaalfde boek van de internationaal bekende natuurfotograaf Paul van Gaalen gepresenteerd in het Jan Wesselinkhoes in Beuningen (Losser) in het hart van het Nederlandse stroomgebied van de Dinkel, de leidraad van het boek.

Beleef de Dinkel‘ is het eerste boek wat geschreven is door zijn huidige echtgenote Beertje Boldewijn. De teksten van zijn eerdere boeken werden geschreven door zijn eerste vrouw Ragnhild Lenstra, overleden in 2013. Ze trouwden op 8 juli 1974 in Denekamp. Daar begon ook de liefde voor die regio. Hun dochters Kim en Merel vertelden daarover tijdens de bijeenkomst.

Rob Wareman, fotograaf en vriend van de familie sprak met de auteurs over fotografie, natuur en de totstandkoming van het boek. Op 12-jarige leeftijd was de jonge Paul als fervent vogelaar vaak in de duinen bij Den Haag, zijn geboorteplaats. Een biologieleraar inspireerde hem daarbij. De overgang van analoge naar digitale fotografie was enorm.

In ‘Beleef de Dinkel‘ wordt de natuur en cultuur van bron tot Vecht weergegeven en beschreven door Paul en Beertje van Gaalen. Het boek bevat beelden uit alle vier seizoenen die zijn gemaakt in de achterliggende jaren. De kleine meanderende laaglandrivier stroomt vanuit Duitsland noordwaarts door Oost-Twente en komt uit in de Vecht.

Door de foto’s en beschrijvingen geeft het boek een goed beeld van het Dinkeldal waarin men meegenomen wordt langs vele mooie plekjes. Historische verhalen en achtergrondinformatie van het landschap met dieren en planten. Wie kent niet de ijsvogel met zijn felle kleuren? Het boek telt 112 pagina’s in een hard kaft en is vanaf nu te koop.

Lees ook: Meester Westhoff ontrukt oude bouwstijl aan vergetelheid

Cookieinstellingen