Oudejaarsconcert Marco den Toom en Zandkunstenaar

Foto: Gert van der Vijver en Marco den Toom

Op vrijdagavond 31 december 2021 vanaf 21.30 uur zijn de verrichtingen van organist Marco den Toom en zandkunstenaar Gert van der Vijver te zien op het YouTube-kanaal van Marco den Toom in een oudejaarsavondconcert in de Bovenkerk van Kampen.

Programma: Inleidend orgelspel: ‘t Jaar heeft haast zijn loop volbracht – Welkom Marco en Heleen Duo-improvisatie: Schepping – Orgelimprovisatie: Psalm 91 – Marco en Heleen Duo-improvisatie: Zondeval –  Orgelimprovisatie: O God, die droeg ons voorgeslacht – Duo-improvisatie: Wederkomst Marco en Heleen – Orgelimprovisatie: Uren, dagen, maanden, jaren.

De organist Marco den Toom zal improviseren over thema’s en bekende koralen. Bijzonder is de samenwerking tijdens een aantal improvisaties met Gert van der Vijver die onder andere werkzaam is als zandkunstenaar. Inmiddels mag hij grote bekendheid genieten na succesvolle optredens. De orgelimprovisaties ondersteunen de beelden van zandcreaties van diverse thema’s. Andersom geldt dat ook. Het vereist een nauw samenspel van organist en zandkunstenaar om de boodschap van een thema over te brengen op het publiek.

Muziek en beelden zullen tezamen ontroeren. Gelukkig bezit het Hinsz-orgel een haast onuitputtelijk klankwereld om zo goed mogelijk aan te sluiten bij alle opeenvolgende beelden van het zandschouwspel. De online-uitzending van dit concert wordt mogelijk gemaakt door verschillende sponsors. In de livestream zal de mogelijkheid getoond worden om een gift over te maken ten bate van de beide uitvoerenden, via dit betaalverzoek, of NL84 INGB 0687 2743 54, tnv Hr FCM den Toom en/of Mw HM Roeleveld o.v.v. ‘Gift concert Kampen’.

Lees ook: Kamper Bovenkerk bruist in zomer van concerten

Cookieinstellingen