VechtHorst bouwt 12 sociale huurwoningen in Lemelerveld

Foto: Woonstichting VechtHorst

Deze week begint de bouw van twaalf nieuwe sociale huurwoningen aan De Heide in Lemelerveld.  Op de foto vlnr: de heren Krol (projectleider nieuwbouw Woonstichting VechtHorst), Bakker (manager Vastgoed en Wonen Woonstichting VechtHorst), Waarsing (directeur-bestuurder Woonstichting VechtHorst), Weghorst (technisch directeur Nijhuis Bouw) en Ten Hove (projectleider Nijhuis Bouw).

VechtHorst laat acht eengezinswoningen en vier woningen met badkamer en slaapkamer op de begane grond bouwen in de wijk Nieuwe Landen. De woningen zijn naar verwachting in de zomer van 2020 klaar. Het is nog niet bekend wanneer VechtHorst de woningen gaat verhuren en wat de huurprijs zal zijn. Meer informatie daarover komt dit voorjaar op de website van VechtHorst. Vorige week ondertekenden Robert Waarsing, directeur-bestuurder van woonstichting VechtHorst en Martin Weghorst, technisch directeur van Nijhuis Bouw, hiervoor de realisatieovereenkomst.

Nieuwe impuls

“We laten twaalf gasloze woningen bouwen, die we allemaal voorzien van zonnepanelen. De eengezinswoningen hebben twee slaapkamers en zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Hiermee geven we de volkshuisvesting in Lemelerveld een mooie nieuwe impuls”, zegt Waarsing. “Daarnaast vinden het we voor de afwisseling in de wijk Nieuwe Landen goed dat we daar sociale huurwoningen kunnen aanbieden.” Weghorst vult aan: “Deze woningen zijn in een fijne samenwerking met VechtHorst tot stand gebracht. We zijn trots dat wij een mooie bijdrage mogen leveren aan twaalf duurzame woningen in Lemelerveld.’’

Lees ook: VechtHorst neemt 47 woningen in Staphorst-Noord over