Opnamestop nieuwe patiënten Diaconessenhuis Meppel door onderhoud

Foto: Zorgcombinatie Noorderboog

In de nacht van vrijdag 29 mei op zaterdag 30 mei vindt in het Diaconessenhuis onderhoud plaats aan de stroominstallaties en wordt de noodstroom getest.

Als gevolg hiervan neemt het ziekenhuis van vrijdag 29 mei 18.00 uur tot zaterdag 30 mei 8.00 uur geen nieuwe patiënten op. De operatiekamers en de röntgenafdeling krijgen te maken met onderbrekingen in de stroomvoorziening en zijn daarom tijdens de onderhoudswerkzaamheden gesloten. De Huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp blijven tijdens het onderhoud geopend. Patiënten waarbij een opname noodzakelijk is, worden opgenomen in Isala in Zwolle.

Extra personeel
Het onderhoud vindt plaats op zaterdag 30 mei tussen 1.00 uur en 3.00 uur. Het ziekenhuis heeft de risico’s in kaart gebracht en maatregelen getroffen. Zo wordt er vanaf vrijdagavond 18.00 uur extra personeel ingezet, om alles snel en goed te laten verlopen. De verwachting is dat zaterdagochtend om 8.00 uur het onderhoud definitief is afgerond. Vanaf dat tijdstip kunnen patiënten weer terecht bij het Diaconessenhuis.

Veiligheid gegarandeerd
Tijdens het onderhoud wordt er gebruik gemaakt van de noodstroomvoorziening van het ziekenhuis zodat een veilige behandeling voor patiënten en veilig werken voor medewerkers wordt gegarandeerd. Bezoekers kunnen op vrijdagavond gewoon bij patiënten terecht tijdens het bezoekuur.

Onderhoud
In 2014 heeft het Diaconessenhuis ook uitgebreid onderhoud gepleegd aan de stroomvoorziening. De
werkzaamheden in de nacht van vrijdag 29 mei op zaterdag 30 mei is een volgende stap in het
vernieuwen van de stroomvoorziening in het Diaconessenhuis.