Rechtbank zoekt behandelwijze voor dader huiselijk geweld

Foto: Rechtbank Zwolle

De rechtbank in Zwolle wil dat er nader onderzoek gedaan wordt naar de behandelalternatieven voor een 20-jarige man uit Rouveen die eerder dit jaar is veroordeeld voor huiselijk geweld.

De man kreeg in april een taakstraf van 200 uur en de voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd. De deskundigen maken zich zorgen om de thuissituatie, waar zich ook de mishandelingen afspeelden en waarbij zijn moeder en minderjarig zusje slachtoffer waren.

Ook baart het de deskundigen zorgen dat de man geen medicatie gebruikt. Op hun advies eiste de officier van justitie twee weken geleden om aan de reeks bijzondere voorwaarden, die gekoppeld zijn aan het voorwaardelijk strafdeel, een begeleid woontraject toe te voegen om behandeling van zijn psychische problematiek mogelijk te maken. Dat is volgens de deskundigen namelijk een vereiste.

De man gaf toen aan dat hij het ouderlijk nest liever niet wil verlaten. De rechtbank heeft dinsdag besloten nog geen uitspraak te doen over een eventueel verplicht woontraject, omdat zij wil dat eerst onderzocht wordt of er andere alternatieve oplossingen zijn zoals bijvoorbeeld intensieve thuisbegeleiding. De man zelf wil het liefst thuis blijven wonen.

Lees ook:

Dossier: Juridische zaken