Karpers in Koperen Plas mogen blijven rondzwemmen

Foto: Harm Brand

Elshof Consult uit Zwolle daagde vorige week De Koperen Plas BV voor de rechter, omdat zij zonder overleg een karpercontract afsloot en een hoeveelheid ‘kleine’ karpers in de professionele visvijver los liet.

Elshof eiste dat de vissen verwijderd zouden worden, maar daar ging de kort gedingrechter niet in mee. Volgens hem is niet duidelijk om hoeveel en om welke vissen het gaat.

De partijen ging in 2015 een samenwerkingsovereenkomst aan om de professionele visvijver tot een succes te maken, maar dat begon in februari te botsen toen Elshof te horen kreeg dat de Koperen Plas zonder overleg een karpercontract afsloot. De Koperen Plas heeft volgens Elshof eenzijdig gehandeld en daarmee niet voldaan aan de aangegane overeenkomst.

Kwaad verliet Elsof daarmee een verhit overleg tussen partijen, waaruit de Koperen Plas de conclusie trok dat de samenwerking mondeling beëindigd was. Echter stelt de rechter dat de woorden ‘dan houdt het hier op’ op verschillende wijze geïnterpreteerd kan worden. Hij sluit niet uit dat het hier ging om het gesprek.

Elshof wilde met haar vordering ook een samenwerking ‘afdwingen’, maar de rechter meent dat het contract niet duidelijk schetst wie welk takenpakket binnen de samenwerking heeft en wat hen te doen staat als er een verschil van inzicht is. Om die reden is ook niet te bepalen of De Koperen Plas juist handelde door het karpercontract zonder overleg af te sluiten. Bovendien is, volgens de rechter, niet vast te stellen om welke en om hoeveel karpers het gaat.

Lees ook:

Dossier: